Tillbaka i verkligheten.

Jag har satt upp en ljusslinga till i lägenheten, runt dörren närmare bestämt. Och lite glitter runt spegeln. Lite tejp så var det färdigt. Nu är det bara lite glögg som fattas men det får bli sömn istället. För glögg det har jag ingen right now. Glad advent på er och sov gott!

Vad är med tjejer och bara beställa de utan socker?

Det är skönt med helg. Efter en snabbvisit på min gamla skola i fredags för att få diverse europa-filmer och studentbilder så begav jag mej till Karlstad för en dag på stan. Slutade med att Sandra och jag sju timmar senare åkte hem. Lite fattigare, lite tröttare men glada åt varandras sällskap. Sen spenderades kvällen först hemma hos Diana med gästspel av Andreas som jag inte sett på hur länge som helst. Skoj! Och sen gick vi till score och hängde där resten av kvällen.

Efter att ha spenderat lördagen till viss del hos Sandra, sängen var skön till exempel, så gick jag hem och spendera lite tid med familjen. De ska ju, även dem, få sin del av mej nu när vi inte ses så ofta. Men tiden gick fort och jag åkte in till stan för att umgås med Johanna. Jag körde bil in och det var konstigt, har inte gjort det på säkert fyra månader men det gick så bra så. Johannas och min kväll som skulle handla om film blev en kväll på score istället. Lite hockey och dryck är inga fel. Sandra joinade för att underhålla mej när Johanna skulle gå till Victor. Snällt! Den roligaste visiten bjöd Anna på. Det var kul att se Robin också men att träffa Anna ligger på en lite annan nivå. En av de jag saknar allra mest när jag inte är hemma. Och snart ska hon åka och bli militär. Det ni, värsta tuffa bruden som ska göra lumpen. Och då blir det inte till att se henne så ofta. Får planera hennes helger hemma med mina!

Väskan och högen med kläder kallar på mej nu för att packa i ordning för Oslo-färd. Helgen kan sammanfattas; sådär skönt social och trevlig som jag vill ha det runt mina vänner. Wunderbart!

Tidevarv komma. Tidevarv försvinna.

Blott en dag ett ögonblick i sänder. En av mina absolut favoritpsalmer. Glad över att det var bland annat den som spelades på begravningen. Att amazing grace, som en bro över mörka vatten och härlig är jorden också var med tyckte jag gjorde en bra sammansättning.

Det som blir konstigt med begravningar är dock att det tycker upp en massa, massa folk som man inte har någon aning om vem de är. De är ledsna och gråter men jag kan inte sätta någon relation till dem. Det är klart att de ska få vara ledsna och känna saknad men för mej blir det bara fel när jag inte kan relatera till dem. Tur att koncentrationen låg på själva gudstjänsten och det andra egentligen.
Nyss var pappa, jag, Erik och Gustav vid graven för att ta kort och för att se hur det såg ut med alla blommor. Avskedet skedde i kyrkan så vi kunde inte se det i torsdags. Men jag blev väldigt glad när jag såg hur många människor han berörde. Hur många som tagit sej tid att skriva ett kort, ge en blomma och minnas.
Jag önskar dej all frid i himmelen.

Blott en dag, ett ögonblick i sänder,
vilken tröst vad än som kommer på!
Allt ju vilar i min Faders händer,
skulle jag, som barn, väl ängslas då?
Han som bär för mig en Faders hjärta,
giver ju åt varje nyfödd dag
dess beskärda del av fröjd och smärta,
möda, vila och behag.

Själv han är mig alla dagar nära,
för var särskild tid med särskild nåd.
Varje dags bekymmer vill han bära,
han som heter både Kraft och Råd.
Att sin dyra egendom bevara,
denna omsorg har han lagt på sig.
“Som din dag, så skall din kraft ock vara,”
detta löfte gav han mig.

Hjälp mig då att vila tryggt och stilla
blott vid dina löften, Herre kär,
ej min tro och ej den tröst förspilla,
som i ordet mig förvarad är.
Hjälp mig, Herre, att vad helst mig händer,
taga ur din trogna fadershand
blott en dag, ett ögonblick i sänder,
tills jag nått det goda land.