Jag bär det med mej.

Franska redovisning imorn plus filosofiprov. Det skall jag väl klara. Om jag bara hade hittat mina papper så hade det nog gått ännu bättre. Franska uppsatsen är helt väck. Paniken är nära måste jag säga. Min energi är slut. Mitt allt är slut. På söndag ska jag åka till Norge för första gången och kolla läget. Ser inte ens fram emot det längre. I början av veckan fanns det massa energi, var tog den vägen? Konfirmanddagen genomfördes idag med uställning och försäljning. Visst gick det bra och var kul, men jag har inte det där extra krutet som behövs. Har tappat det på vägen. Men nu jädrar gäller det sista dagarna här sen blir det du och jag i London Sandra!

Jag blir sentimental också när jag tänker på dessa år. Visst spreds vi lite efter högstadiet men inte så mycket, man hittade nytt folk. Det gör jag säkert efter gymnasiet också men det känns som att man kommer tappa jättemånga. Utom de man har väldigt tajt. Appropå vännerna så kommer här ett litet mingel med vad jag saknar och kommer längta tillbaka till. Alla andra har redan gjort det och jag vill inte va sämre! Sen finns det andra man har träffat och kommit underfund med att de betyder mycket. Skolan är ju en liten del av allt. Men ni andra ger otroligt mycket omtanke ni med. Jag har upplevt så mycket och sparar allt i hjärtat. Ni ska veta det!

Is this a free country?

Igår pratade jag och Lotta om Sicko. Filmen Michael Moore har gjort. Har antagligen skrivit om den tidigare, pga svenska arbeten och dylikt. Men måste diskutera den igen, jag bara måste! Idag såg jag den igen på tal om igår.

Jag blir minst sagt förbannad när jag ser den filmen. Att ett rikt land som USA inte kan ta hand om sin befolkning bättre än ett mycket fattigare land som El Salvador kan. Att de inte kan erbjuda sjukvård till dem som behöver. Eller felsägning av mej, de kan erbjuda den till de som behöver om de har grymt mycket pengar. Det är vad det kallas att ta hand om varandra. Sjukvårdssystemet gör att Usa har hög barnadödlighet och låg livslängd. Ganska illa för ett land av deras kaliber. En operation efter en olika med en såg kanske kosta 12000dollar för att sy fast ett finger. Hyfsat mycket pengar. Har man sjukförsäkring så blir man granskad ett antal gånger och de flesta fallen får man inte den hjälp man behöver finansierad. Jag tänker då bara på Försäkringskassan här hemma och börjar se ett mönster.

Jag satt och fundera på bussen förut på väg till skolan. Det ser ganska roligt ut när i princip alla i hela bussen sitter på varsitt säte. Den som kommer ny på bussen har oftast problem var den skall sätta sej, speciellt om det inte finns några tomma "två-säten" och personen måste välja vilket säte den vill dela med någon annan. Detta på tal om sociala roller. Eller i parker, tänk på det när det sitter en ensam gumma/gubbe på varje bänk istället för att umgås flera på samma. Vi är för rädda för att ta kontakt med varandra. Jag säger inte att jag vågar, men jag skulle gärna vilja. Nästa gång vi åker buss kanske vi borde sätta oss brevid någon annan även om det finns andra platser?

Jag skänker mina tankar till Lena denna kväll också. Du och dina nära finns med i mina böner i natt.

Normal tisdag

En finare vårstad får man leta efter. Stockholm i solsken en fredag och lördag är riktigt härligt. Att sedan bli bortskämd och bo på lyxhotell är inte fel det heller. En liten tripp till stockholm är en riktigt trevlig sak. Att dessutom få ha fina kläder, dricka champagne och mingla är ju en liten bonus kanske. Tack C!

Skolan sitter jag i nu. Började dagen med bussåkning 06.40. Tidigt som busen men det var fint väder vilket betyder att det var relativt lätt att gå upp. Klockan 08.00 skrev jag mitt första prov för dagen. Hoppas att eventuellt kunna göra ett matteprov senare men det är tveksamt. Satsar på att göra det till måndag istället. Inte många dagar kvar nu och paniken över de prov som är kvar är obeskrivande stor. Tur att man har support som stöder en. Jag måste ut i solen en sväng idag känner jag. Samla energi och plugga lite. Kan behövas nu. Längtar till Studenten, London, Arvikafestivalen och Norge. Det kommer bli en höjdar-sommar.


Uppdatering, 15.29
Jag klarade filosofiprovet, fick godkänt. Och klarade alla proven förra veckan vilket gör att jag bara har 2x matteprov, franska muntligt och ett filosofiprov kvar. Sen tar jag sommarlov! Jag är så glad nu så jag går till konsum innan tåget och firar med något gott. Lyx i vardagen liksom.