Nu firar vi in våren med buller och bång.

Idag tog jag, Klara och Lenitha en tur till Uppsala för att få lite Valborgsstämning. Det var folk överallt, sång överallt och en massa dryck överallt. Efter några timmar i staden så åkte vi hemåt för att grilla ihop med fler klasskamrater på internatet. Det blev god mat och lekar nu på kvällen.
Supermysigt! Glad Valborg på er!

Tankar till alla som lever i en annan verklighet.

När vi åt middag idag så läste jag och min sporttokiga vän Klara om Patrik Sjöberg, det som alla kommer prata om de närmsta dagarna. En otroligt rörande historia och just nu är det många historier som berör mitt hjärta. Morgan Alling och Jonas Gardell pratade om sina liv och sina historier för några dagar och vecka sedan. Idag kan vi läsa om Patrik Sjöberg och Emma Igelström, andra kändisar som valt att berätta delar av sina liv och livshistorier. Jag blir tagen av dessa öden och deras historier. Jag tänker på den verklighet som möter många barn varje dag. En verklighet som jag helt inte kan sätta mig in i eller föreställa mig, jag kan bara ana känslan bakom deras liv.

Jag tänker på alla barn som tror att det är deras fel att sådant här fruktansvärt händer. Alla barn som lever i en vardag där de tror att övergrepp som dessa är normalt, att övergrepp som dessa blir en del av deras vardag. Jag tänker på min roll som vuxen förebild och som vuxen i kyrkan. Hur ofta säger vi inte att vi vill se alla barn och finnas till för alla, men jag tror att vi så sällan verkligen ser alla. Det är en utmaning som vi på allvar måste anta, för att kunna stärka alla barn runt omkring oss. Vi måste våga ta barnen på allvar, vi måste våga lyssna och våga ta ansvar. Vi måste kunna visa  att vi kan vara bra förebilder. Jag tycker också att det är viktigt att vi ska kunna förlåta och lära oss av andras misstag. Vi måste ta problem på allvar men också kunna växa och utvecklas utifrån problemen. Respekt, kommunikation och reflektion är nyckeln till mycket.