Om en förträff inför resa till Palestina och Israel.

I mars kommer jag och femton unga från Norge att åka till Israel och Palestina. Det kommer bli en omtumlande resa med temat Fred & Bad. Vi kommer fokusera på fred som tema och besöka platser från Jesus liv. Igår lagade vi mat som vi tror Jesus åt och vi var också med på Fredens Ring. Det var oerhört stort att få finnas på plats nära unga muslimer beskyddade synagogan i Oslo. Det var många tårar som rann nerför våra kinder när vi fick lyssna på många starka tal. Tänk så viktigt det är att vi tillsammans står upp för fred, hopp och kärlek.

 

Om att vara på resa.

Att åka tåg är en naturlig del av mitt liv, en del som jag inte vill byta bort. Trots att jag ibland kan bli trött på resorna så ger de tid att reflektera. Idag bunkrade jag upp med en godispåse, en Beck-film och köpte mig ett glas vin i bistron - det kändes som en lyxig lördag. 
 
Ett dygn har spenderats i Värmland. Jag har haft möte om Ecuador och med Svenska kyrkans ungas distriktsstyrelse. Jag har också hunnit umgås med vänner, inhandla mat och besöka farmor. Ibland gäller det att vara effektiv på sin lediga tid. Det är rätt bra att vara i Värmland ett dygn, det är tillräckligt med tid på plats för att det ska kännas värt att åka de där timmarna på tåget. Och även om Oslo är hemma så är det något speciellt att åka tillbaka till sina rötter, till barndomstrakterna.
 

Om en kyrksöndag.

Firande av kyndelsmäss och dopfest, träffa konfirmander,
fixa åt unga som övar på högskoleprov och åka snabbt i Korketrekkeren.
En dag i och utanför kyrkan.