Den som väntar på nått gott.

Just nu händer det så mycket saker på samma gång. Jag förstår inte vart april har tagit vägen, det har gått så fort. Redan på lördag är det första maj. April brukar vara en intensiv månad men i år tror jag det har varit mer än vanligt.

Det har varit Påskläger, STUK och SKUR. Jag har haft några lediga dagar i Sverige men inte spenderat någon helg i Norge. Madeleine och Jonas har gått isär och vi har haft askproblem med Eyjafjallajökull på Island. Även om inte askan har drabbat mig personligen så ger den en tanke om hur lätt det är att rubba vår infrastruktur och samhälle.

Till helgen är jag lite ledig. Det är valborgsfirande i kyrkan på fredagkväll och på söndag ska jag på middag med kyrkorådet för att hälsa vår nya kyrkoherde välkommen. Men som det ser ut så är jag ledig på lördag. Skönt!

Helgen efter ser just nu helt ledig ut och sen kommer Kristi Himmelfärd och den ska jag spendera i Göteborg tillsammans med Erik. Så snart blir det en massa ledigt!

Spännande saker kan ske på en bussresa.

Bussen blev stoppad av svenska tullen för en liten stund sedan. En polishund kommer på och fastnar på två killar långt fram. De får kliva av bussen och efter lite argumentation plocka fram en påse med vitt innehåll. Efter en liten stunds uppehåll, koll av leg och annat fick bussen åka vidare utan de två killarna. Så gick det med deras fredagsmys.

Andra sidan är ni klara?!

Igår gick en av årets roligaste händelser av stapeln. Självklart pratar jag om STUK, Svenska Kyrkans Ungas egna innebandyturnering. I år gick den av stapeln i Filipstad, staden där knäckebröd och chips tillverkas. Det blev en dag fylld av skratt, umgänge och innebandy.

Jag spelade med distriktsstyrelsen och även om vi inte tog oss längre än grundspelet så hade jag väldigt roligt i alla fall. Jag saknar innebandyn och önskar jag hade kunnat spela det oftare. Det är verkligen kul och en mycket bra träningsform. Jag gillar STUK eftersom det samlar så många olika typer av människor och lag. Vi fick se många fina utklädningar under dagen som Änglar, Smurfar och filmkaraktärer från Prinsen av Egypten. För huvudsaken är ju faktiskt att man har roligt.

Och några som hade roligt var laget Reunion från Kil. De vann gruppen i grundspelet, vann kvarten och även semifinalen. I finalen fick de möta Huliganerna från Storfors, en match som skulle bli en riktig rysare. Till en början så såg det väldigt bra ut för Reunion. De hade en säker ledning med 7-0, men sen tickade det iväg. Det blev 7-1, 7-2, 7-3 och helt upp till 7-7. Med bara fyra minuter kvar av matchen kom målen och slutresultatet blev 9-7 och glädjeyra hos Reunion. Storfors kom på en finfin andra plats och vandringspriset får nu stanna i Kil för gott eftersom de nu vunnit tre gånger. Grattis!