Söndag=slappa

Herregud vilken slapp dag jag har idag. Slutade jobba imorse efter att föräldrarna kommit hem. Jag har sett på massa film under hela helgen faktiskt. I fredagskväll var det Kung Fu Panda som gäller. Den var roligt även andra gången man ser den, typiskt disneyfilm men då brukar jag ju också gilla dem.

Igår kväll såg jag Pearl Harbor på tvn. Den är precis lika bra varenda gång man ser den. Under dagen idag har jag sett Amelie från Montmartre, så underbart mysig film, och sen såg jag What happens in Vegas. Eftersom jag gillar Ashton Kutcher så tyckte jag den var bra. Typiskt amerikansk film men även med lite twistar.

Idag behöver man inte ens ha dåligt samvete för att ha filmdag eftersom det har regnet en hel del. Ikväll ska jag se Bourne Ultimatium, action/thriller på kvällskvisten med smörgås blir nog en bra avslutning på helgen. 

Helg jobb

När min farmor fyllde 70 år var det fika och tårta hemma hos henne minns jag. Blommor och presenter men det var inte på långa vägar så mycket som igår när Elines farmor fyllde 70 år. Det var typ 30 personer där på festmiddag. I hallen, nedervåningen, serverades det champagne och en gosskör kom och sjöng födelsedagssång och några sånger till. De bytte om inne hos mej för att det var hemligt och kom sedan insjungandes med rosor i handen.    
      
Här har vi dukat litegrann, men inte allt. Och nästa bild visar vad jag hade på mej, klänningen från avslutningsmiddagen med skolan.

Middagen var utsökt, Eline var inne hos mej resten av kvällen och sov här, så jag smög upp senare och tog mat och dessert. Fantastiskt gott! Några av tanternas gubbar var servitörer och såklart var det cateringmat med en kock med. Tänk om man hade så mycket pengar att man kunde göra sånt! Massa mat blev över så det räcker till lunch till mej några dar, glad över det.

Förut har jag städat efter igår lite tillsammans med farmorn, mamman, farfarn med flera och nu ligger jag i sängen och ska se nått avsnitt Heroes till. En promenad i det fina vädret borde jag ta också. Ikväll ska föräldrarna bort på kräftskiva så jag ska vara barnvakt i natt också. Dock ska jag sova inne i huset och Eline i sin säng och inte inne hos mej. Men jag hade velat vara ledig och festa med resten av aupairtjejerna, men det kommer ju fler helger.

Storstad

Det märks att jag numera bor i en större stad än Karlstad. Igår när jag skulle åka och fika med Egil så åkte jag trikk (spårvagn) förbi de största gatorna och i princip allt har öppet. Då var klockan halv åtta-åtta. Du kan utan problem handla på hm eller gina tricot fram till nio på kvällen. Affärerna har väl öppet ganska länge hemma tyckte jag, typ bergvik som stänger åtta. Men här stänger allt mycket senare.Sen när vi kom fram till cafét, som förövrigt var supermysigt med massa ljuslyktor och kuddar och sånt, så beställde jag en latte och Egil te. Jag åt också en supergod muffins, choklad såklart, med massa bitar i. Mums! Efter att vi druckit upp gick vi till disken och beställde en till var. Jag fick förövrigt en dubbel-latte till priset av en enkel sista gången vi beställde, han var så snäll den svenska killen som jobba där. Vi passa på att fråga när stället stängde och han sa att de stänger klockan ett. Liksom, hallå, en torsdag?! Då förstår man att man bor i en storstad.Vi knalla därifrån vid elva och jag var hemma vid tolv ungefär. Tur att jag inte börja jobba förrän åtta idag. Men det cafét kommer få fler besök tror jag.