Om dagen då regnet skapade lugn.

Denna dag har gått väldigt fort och har varit väldigt mysig. Imorse var det morgonmässa på Stiftelsen, en aktivitet som sker varje vecka på Stiftelsen och som ger mig ett lugn resten av dagen. Det är en god start på dagen att be, sjunga och dela nattvard tillsammans. Förmiddagen ägnades åt sociologi och utbildning var området vi diskuterade. Ett område som vi alla befinner oss i och kan relatera till, hur ser dagens skola ut och vad behöver vi tänka på, det pratade vi bland annat om. Jag fick med mig många tankar.

Eftermiddagen spenderades ute, vi hade idrottsmetodik och satte leken och vårt ledarskap i fokus. Bra att tänka på hyrbil leder, varför vi väljer att göra på ett visst sätt och hur vi leker en lek. Även här tändes det många ljus, jag tror att vi alla i klassen fick något med oss att fundera vidare kring.

Jag tog pendeltåget till Stockholm och tog mig ut till gamla stan efter skolan. Där gick jag på fotoutställning, en mycket inspirerande utställning som gav mig tankar kring mitt eget fotograferande och vad jag behöver arbeta mer med. Inspirerande att få se andras verk, i detta fall min mammas barndomskompis Pers alster från karnevalen i Venedig. Vackert.

Kvällen spenderades i köket på Fjärden med god mat, film och födelsedagstårta. Åh, vilken härlig dag det har varit. Livet är verkligen härligt.

Om att veckan har susat förbi.

Som jag trodde gick denna veckan superfort. Imorgon är det redan fredag och då bär det av till Värmland igen. Jag befinner mig i Sunne på PKV (parallell kursverksamhet) mellan fredag-lördag. På lördag åker jag till Sandvikengården för distriktsårsmöte för Svenska kyrkans unga. Det har varit mycket egen studietid den här veckan, mycket arbete med våra projektarbeten i studiegrupperna. Egen studietid är något som är ovanligt på min utbildning, något som är både skönt och slappt men som också lätt kan bli oproduktivt. Jag har nynnat på Påskläger-psalmer under veckan, inte konstigt med tanke på att det inte var längesedan påsk var.

Idag är en sådan dag som har gett mig massa energi. Vi var effektiva med opponering i projektet på förmiddagen, det firades en mysig morgonmässa på Stiftelsen, solen skiner och vi sjöng sommarpsalmer på lunchbönen. Äntligen vår!

Om #efterpåsk12, tillbaka i vardagen igen.

På kullen snurrar livet vidare. Dagarna går fort framåt och sommaren kommer springandes emot mig. Imorgon är det Öppet Hus här på skolan. Det laddas för fullt för att ta emot gäster som vill se våra utbildningar. Jag är ansvarig tillsammans med min informationsgrupp för att förberedelserna för fritidsledarna har fungerat. Imorgon ska jag befinna mig på torget för att baka bröd tillsammans med några klasskamrater plus lärare. Jag har kommit igång i skolans värld igen efter påskens äventyr.