Everything I do, I do it for you.

Kvällen fick avslutas hemma hos Johan med tv och mat, en oslagbar kombination. Det fick bli en kyckling wok med nuddlar och kladdkakan med jordgubbar till efterrätt. Det blev en mycket god improviserad kaka och den kommer nog återkomma många gånger till. På teven njöt vi av svenska framgångar i VM i simning, men även de uteblivna framgångarna på DN-galan i friidrott. Mysig fredag blev det i alla fall och mätt är jag.

Jag sitter och läser StinaLees blogg just nu. Hon har en gång i månaden ett inlägg, som kallas för "Bikten", där alla som vill får kommentera och "bikta sig". Skriva om vad som helst för att lätta sitt hjärta. Det smärtar i mitt eget hjärta att så många skriver om hetsätning, ätstörningar, otrohet, relationsproblem m.m. Jag vill skänka dem lite av den lycka och välmående som jag själv just nu känner. Det gör ont att det är så många unga, framförallt tjejer, som lider av olika problem kring mat och utseende. Att det sätts en sån press via bloggar, tidningar och tv. Det är då jag blir extra glad att det finns bloggar som Stinas. En blogg där hon, bara häromdagen, gjorde ett videoinlägg om att det är för mycket tryck på utseende och kändisskap i bloggvärlden. Hon visade då en osminkad och alldeles vanlig bild av sig själv. Hon verkar otroligt jordnära, mysig och härlig tjej som är vanlig. Inget hysteri kring märkeskläder, kändisskap, festande eller publicitet. Samtidigt som hon själv kan erkänna att även hon tänker på vilka bilder hon lägger ut och liknande, men hon är medveten om problemet och försöker vända trenden som jag ser det. När jag lämnar hennes blogg, efter att ha läst den, går jag ofta från datorn med ett leende på läpparna. Jag önskar fler bloggar vore som hennes.

Kvällens musiktips blir denna, som jag själv tycker är helt fantastisk.

Flickorna i Göteborg.

Efter tre dagar i Göteborg har jag förälskat mig även i den staden. Ostkusten och Västkusten har något särskilt och vi i Sverige ska vara glada med allt det vatten som finns runt oss och förgyller våra städer. Jag upptäckte området Haga som jag inte sett förut och där var det ju bara för mysigt. Mysiga cafér och omgivningar, sol och glada människor. Får nog bli mitt favoritställe när jag åker ner nästa gång också. 

 Vi köpte ett Göteborgspass för våra dagar och det visade sig vara ett smart drag. Kollektivtrafiken ingick, en hel del buss och spårvagn blev det i stan och ut till campingen. Vi använde det för att gå in på Liseberg, Universeum, åka Paddan m.m. Vi kände oss väldigt turistiga och tog in information om staden och kulturen. Riktigt japaner med kameran i högsta hugg. Köer brukar vara ett problem i semester tider, men vi hade tur med det. Det var tänkt att vi inte skulle åka Paddan men när vi gick förbi en gång var det bara fem personer före, lika bra att åka då. Med Universeum hade vi också tur, eller skicklighet kallas det nog. Det var folk fram till dörren, så vi gick på toa för att sedan fundera ut hur vi skulle göra. När vi kom ut och skulle läsa om man fick gå före med Göteborgspass, vilket man inte fick, så blev vi buttade nästan längst fram i kön. Så då kunde vi inte låta bli det heller. 

 Det har varit tre dagar av mys. Vi slapp nästan regnet, måndagen var lite sämre men det höll upp under tältbygget. Tur! Tisdagen var helt okej, kom bara någon skur och onsdagen var riktigt fin. Mitt batteri på kameran räckte inte lika länge som jag trodde och glömde laddaren hemma så från onsdagen har jag nästan inga bilder, men jag fick några av Josefin. Ett litet utdrag från resan. Att skriva allt är omöjligt men ett litet smakprov går allt bra. Vi träffade även ett trevligt gäng från Skåne som vi umgicks lite med på campingen och det piggar upp. 
 Tack tjejer för resan!